Tweede kinderboek van meesterkok Bart Ausems: Het geheim van het bos

Spannende verhalen vertellen is naast het koken een passie van Bart Ausems, meesterkok uit Maastricht. Tot voor kort konden alleen zijn eigen kinderen genieten van zijn korte en spannende verhalen. Maar in coronatijd gaf hij zich geheel over aan het uitschrijven van de verhalen die al jarenlang in zijn hoofd rondspookten. Op 13 februari is inmiddels het tweede boekje uit de reeks ‘Verhaaltjes om van te smullen’ verschenen die in totaal 5 delen zal tellen: Het geheim van het bos.

Het is een verhaal over pa die op een winterse dag zijn zoon Max en zijn vriendje Daan meeneemt naar de Ardennen om daar van de sneeuw te genieten. Maar ze raken de weg kwijt en moeten er de nacht in een grot doorbrengen.

Was het eerste verhaaltje uit de reeks nog een typisch meisjesboek, Het geheim van het bos is een typisch jongensboek geworden. De kleurrijke tekeningen van Guusje Kuntzelaers vullen de tekst uitstekend aan.
Bart Ausems is patron-cuisinier van sterrenrestaurant Tout à fait in Maastricht. Daarom zorgt hij in elk boekje ook voor een passend recept, dat de kinderen zelf kunnen maken. 

Auteur: Bart Ausems
Illustrator: Guusje Kuntzelaers
ISBN: 978-94-93048-38-6
Prijs: 14,90

Wilt u meer weten over de auteur of het boek, neem dan contact op met Uitgeverij TIC, 043-3262414, kijk op www.uitgeverijtic.nl of stel uw vraag via info@toutafait.nl.