Terugblik: "Hommage à Monsieur Paul"

Op zondag 4 maart organiseerden we een bijzonder diner, om onlangs overleden leermeester Paul Bocuse te herdenken en eren. Een bijzondere avond voor ons team en hopenlijk ook voor onze gasten. Chapeau legde verslag van de avond.

Op zondag 4 maart organiseerden we een bijzonder diner, om onlangs overleden leermeester Paul Bocuse te herdenken en eren. Een bijzondere avond voor ons team en hopenlijk ook voor onze gasten. Chapeau legde verslag van de avond:

Ode van Bart Ausems aan Paul Bocuse

Auteur: Jo Cortenraedt | Maandag 5 maart 2018 | Fotografie: Frits Widdershoven

Voor een volle zaak heeft Bart Ausems van restaurant Tout à Fait in Maastricht een diner van zes gangen gekookt, met enkel gerechten van de onlangs overleden beroemde Franse chef Paul Bocuse. Voor Ausems was dat te doen, omdat hij zelf twee jaar bij de grote meester werkte. „Al die gerechten heb ik zelf meermaals gemaakt”. 

En dus kregen de enthousiaste gasten een hele optocht aan prachtige klassiekers van ‘monsieur Paul’ voorgeschoteld:  een terrine van eendenlever, een rode mul, de wereldberoemde truffelsoep, de Bresse-kip met morieljes, kazen uit Lyon en een combinatie van ijs en patisserie. Daarbij werden bijzonder mooie wijnen geschonken, zodat het feest compleet was.

Een historische avond, waar de aanwezigen nog lang aan zullen terugdenken.

Klik hier voor het volledige fotoverslag