Bart Ausems SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee na zijn inauguratie begin 2019 de 147ste SVH Meesterkok van Nederland.

Meesterproef 
De Meesterproef werd afgenomen door SVH Meesterkoks Cees Helder en Dennis Kuipers, Restaurant Vinkeles* (The Dylan Amsterdam) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Wij zijn trots op de titel SVH Meesterkok en kijken terug op een hele mooie SVH Meesterproef.

 "De keuken van Tout à Fait straalt een herkenbaar vakmanschap uit met een duidelijke en klassieke signatuur. Samen met zijn team presenteert Bart gerechten met een Meesterlijke cuisson en smaak. Binnen het bedrijf heerst een ontspannen sfeer waarbinnen de brigades nauw samenwerken en waar leerlingen een unieke leer-werkplek geboden wordt", aldus de commissie.  

Bekroning 
"Voor mij is het behalen van deze Meestertitel een bekroning op mijn  werk en carrière."  Ik werk al 35 jaar onafgebroken op topniveau in de keuken. Als leerling-kok werkte ik in vooraanstaande bedrijven zoals ’t Plenkse, Fagel en kasteel Wittem. Na militaire dienst keerde ik terug naar het koksvak en werkte ik onder andere bij Paul Bocuse*** en de Bokkedoorns in Overveen.

In 2019 zijn Sandra en ik al 20 jaar trotse eigenaar van restaurant Tout à Fait, dat al 17 jaar bekroond is met een Michelinster. Ik wil mijn titel SVH Meesterkok inzetten "om jonge talenten in de keuken te enthousiasmeren en te motiveren voor dit mooie vak en de kennis en kunde die ik heb opgebouwd over te dragen en ze een stap verder te helpen in hun ontwikkeling".  Bart Ausems